Maak je kastanje afwasmiddel: zelfgemaakt recept – Home

Rate this post

Altijd op zoek naar manieren om mijn energievoetafdruk te verkleinen, verveel ik me nooit, momenteel ben ik vurig bezig met de productie van schoonmaakproducten en cosmetica. Deze keer heb ik geëxperimenteerd met biologische reinigingsmiddelen op basis van kastanje!

Het woord gaat al de ronde dat je je kleren kunt wassen met paardenkastanjes. Veel vragen hierover beantwoord ik ook in onze Chestnut Detergent FAQ.

Lees ook: Zelf afwasmiddel maken

Nadat ik vorig jaar van vrienden en kennissen een fenomenale hoeveelheid kastanjes had gekregen, vroeg ik me af of ik meer kon doen. Na een korte zoektocht was ik blij te ontdekken dat dit het geval is, reinigingsmiddelen kunnen ook van paardenkastanjes worden gemaakt.

En het beste is: het is heel gemakkelijk, het kost weinig moeite. Ik stopte ongeveer 10 kastanjes in een stevige zak die ik hard sloeg. Als alternatief kunt u gebruik zelfgemaakte kastanjepoeder. Dit was echter al het meest arbeidsintensieve onderdeel van het maken van schoonmaakproducten.

  1. Doe de kastanjekruimels in een hoog glas met een of twee liter kokend water.
  2. Dan moet het geheel even staan ​​zodat er veel saponinen, dit zijn plantaardige zepen, vrijkomen uit de kastanjes.
  3. Af en toe schudden kan geen kwaad en na 12-24 uur wordt het reinigingsmiddel gewoon door een zeef in glazen, flessen of een potje gegoten. Het is klaar, en dat is het.

De effectiviteit van de kastanjereiniger is echt indrukwekkend. Je moet een beetje experimenteren met de benodigde hoeveelheid, een klein kopje voor een emmer schoonmaakwater is een goed begin. Naast algemene schoonmaakwerkzaamheden in de keuken en badkamer ben ik al begonnen met het gebruik van de infusie.

  • Ik heb het kopergroen van de muren van mijn kas verwijderd
  • De 15 jaar oude kast van mijn fornuis is ontdaan van vet en etensresten van de afgelopen 15 jaar
  • De uitgedroogde resten van een van mijn katten op de grond achtergelaten

Kastanjebouillon kan zelfs als afwasmiddel worden gebruiktje kunt hem bijvoorbeeld in een oude fles afwasmiddel vullen. Ik maak meestal meerdere liters die enkele weken houdbaar zijn.

Werktijd om dit reinigingsmiddel te maken: vijf minuten. De kastanjepluktijd is niet inbegrepen, maar ik beschouw het niet als werktijd, maar aangename ontspanning in de frisse lucht!

Er is maar één reden waarom ik nog “conventionele” spoelflessen in mijn keuken heb staan: ik heb de plastic flessen natuurlijk niet weggegooid, maar heb ze gebruikt voor mijn eigen mixen.

Over het algemeen zijn paardenkastanjes echte powerballen, naast schoonmaakmiddelen kun je van kastanjes nog veel meer dingen maken:

Als je dit recept of een soortgelijk recept zelf hebt geprobeerd of als je andere aanvullende tips wilt toevoegen, wachten we op je opmerkingen onder dit artikel!

Leave a Comment